24 februari 2010; Hét Debat
Roermondse lijsttrekkers met elkaar in debat

Op 3 maart a.s. gaan de inwoners van de stad Roermond weer naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. In de aanloop naar de lokale verkiezingen worden er vele verkiezingsavonden en -debatten georganiseerd. Steevast bereiken deze avonden een (te) kleine groep kiezers. De afstand tussen bedrijven, burgers en de politiek is vaak te groot. Daardoor is het voor veel ondernemers en inwoners moeilijk een goed beeld te krijgen van standpunten, meningen en visies van de lokale politici. Bovendien is het vaak moeilijk om met de politici in gesprek te komen.


De Stichting Politiek in Bedrijf wil hierin - in samenwerking met de gemeente Roermond, de politieke partijen en de lokale omroep VOX TV – verandering brengen. Daarom wordt er op woensdag 24 februari in Theaterhotel De Oranjerie onder de noemer Hét Debat het  groot lijsttrekkersdebat voor de stad Roermond georganiseerd. Hét Debat start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.


Het lijsttrekkersdebat is gratis toegankelijk voor alle ondernemers en inwoners van de Gemeente Roermond en overige geïnteresseerden. Bovendien wordt Hét Debat dezelfde avond semi-live uitgezonden, met ongeveer één uur vertraging, uitgezonden door de lokale omroep VOX TV. Daarnaast zal de uitzending van "Hét debat" in zijn geheel nog enkele malen herhaald worden op VOX TV. Hiermee hoopt de Stichting Politiek in Bedrijf de interesse van ondernemers en burgers in de gemeentepolitiek te bevorderen.

 

Het is voor het eerst dat het lokale lijsttrekkersdebat op deze grootschalige wijze wordt opgepakt. Alle politieke partijen worden tijdens Hét Debat in de gelegenheid gesteld om de kiezers kennis te laten nemen van hun standpunten en meningen. Tijdens een levendig debat onder leiding van de ervaren TVL-presentatoren Maurice van de Linden en Eric Kempkens worden zeven belangrijke thema’s behandeld. Op maar liefst drie podia gaan de dames en heren politici met elkaar en het publiek in debat. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Roermondse artiesten. Na afloop van de uitzending is er nog een gezellige nazit waarin de bezoekers in discussie kunnen gaan met de aanwezige politici en informatie kunnen krijgen bij de stands van de deelnemende partijen.

 

Deelnemers aan Hét debat

 

Lijst 1 VVD Dré Peters
Lijst 2 CDA Wim Kemp
Lijst 3 PvdA Gerard IJff
Lijst 4 SP Mijntje van Beers
Lijst 5 Burgerbelangen Roermond Huub Boots
Lijst 6 Demokraten Swalmen Fried Smeets
Lijst 7 Groen Links< Marianne Smitsmans
Lijst 8 Stadspartij Roermond Leon Coenen
Lijst 9 Cristenunie Ferdinand Fahner
Lijst 10 D'66 Ferdinand Pleyte
Lijst 11 Partij voor de Eenheid Dick Klokgieters

 

Partners Hét Debat


ABM-AMRO Roermond


Autoschade Peter Brouwers / Trendwork uitzendgroep Roermond


Gemeente Roermond


Houben Mediatechniek Roermond

 

Intratuin Roermond

 

Ombouw Limburg Roermond / Maastricht


TheaterHotel De Oranjerie Roermond


VOX TV

 

 

© 2008 Stichting Politiek in Bedrijf. Ontwerp door Ombouw Limburg